küsimused tehnilise kunstiajaloo saate juurde

Kolmas saade – teemaks tehniline kunstiajalugu on ETV eetris pühapäeval 19.02.2012 kell 20:00 ja kooliõpilastele mõeldud Rohelise kooli viktoriini küsimused on järgmised:

  1. Mis kellaaega näitab templikella sihverplaadil osutit asendav käsi Kadrioru kunstimuuseumis asuval taiesel ning selle alusjoonisel? Kuidas see avastati?
  2. Säilinud on 26 autentseks peetavat Hieronymus Boschi maali. Ka Glasgow muuseumist pärit „Kaubitsejate ja rahavahetajate templist väljaajamine” kannab Boschi signatuuri, kuid on võltsing. Nimeta kolm põhjust, miks seda võltsinguks peetakse.
  3. Maali „Kaubitsejate ja rahavahetajate templist väljaajamine” aluseks on pühakirjas kirjeldatud sündmus. Kirjelda piitsa, millega Jeesus templit puhastas. Viita kasutatud allikaid.

Vihjeks õpetajale

Saade tehnilisest kunstiajaloost sobib huviäratajana kui võti lukuauku – kunstiõpetuse tunnis. Seda võiks vaadata terve klass koos õpetajaga ja ei peaks olema probleemi haigutamise või unisusega. Saade hargneb kui põnevuslugu, tutvustades moodsaid ekspertiisimeetodeid, tehes põikeid ka bioloogiasse, füüsikasse, keemiasse ja muidugi ajalukku. Muidugi võiks võimalusel külastada ka Kadrioru kunstimuuseumit ja vaadata oma silmaga nelja haruldast maali, millest saade jutustab. Näitus „Bosch & Bruegel. Ühe maali neli jälge“ on avatud 4. märtsini.

See postitus kuulub rubriiki Roheline kool. Bookmark the püsiviide. Kommentaarid ja trackback-viited on suletud.

Üks trackback-viide

  1. […] rektori Feodor Klementi nimi oli peaaegu kõigis vastustes.3. Tehnilise kunstiajaloo saade (vt küsimusi)Alusjooonistuselt nähti kellaaega (kl 11) infrapunauuringul. Päevavalguses näitas kell 12.Õige […]

  • Toetajad

    ESF TeaMe Archimedes      Haridus- ja Teadusministeerium