järgmine saade: tehniline kunstiajalugu

Saate eeltutvustuskes soovitame vaadata intervjuud näituse kuraatori Greta Koppeliga, kes räägib lahti nelja maali uurimise taustaloo
Tehniline kunstiajalugu – ja seda eriti Eestis –, on noor valdkond. Kunstikogujad ja muuseumid on sageli probleemi ees, kuidas tõestada, et teose autoriks on tõepoolest kunstnik, keda selle autoriks peetakse. Et tegemist on originaali, mitte võltsinguga? Või kuidas määrata maali ligilähedast vanust? Just neidsamu vastuseid otsis Eesti jaoks erakordne, kolm aastat väldanud rahvusvaheline projekt, mille vältel uuriti teaduslikult läbi neli sarnast, kuid erinevais riikides asuvat maali. Selgitamegi, missugused on Kumu kunstimuuseumis kasutatavad tehnoloogiad, mis aitavad kunstiajaloolaste ette kerkivaid probleeme lahendada.

See postitus kuulub rubriiki eelinfo. Bookmark the püsiviide. Kommentaarid ja trackback-viited on suletud.
  • Toetajad

    ESF TeaMe Archimedes      Haridus- ja Teadusministeerium