järgmine saade: Arvo Tinni

Arvo Tinni on Eesti päritolu Austraalia teedeinsener, kelle elutee sarnaneb teiste eesti sõjapõgenikega. Algul transiitlaager Saksamaal, siis väljarändamine Austraaliasse. 1950. aastal, vaevu 15-aastaselt ja umbkeelsena uuel kodumaal Austraalias maabunud Arvo töötas end tippu, aga jäi selle käigus eesti patrioodiks. Juba 1959 alustas Arvo Tinni karjääri teedeehituses ning töötab seal tänaseni. Ta on rajanud mitmeid unikaalseid objekte, kiirteid, sildu ja ehitisi. Üks keerulisemaid ja mastaapsemaid tema juhitud projekte oli Warringah kiirtee Põhja-Sydneys. Tinni ise nimetab end mitte isegi teeinseneriks vaid betoonimeheks, sest betoon on tema sõnul parim ja tänuväärseim materjal teede ja sildade ehituse. Seda kõike räägib Austraalia teedeehituse grand old man ise pühapäeval, 01.04.2012 kell 20:00 ETV “Püramiidi tipus”.

Nagu ikka on meil intervjuumaterjali rohkem kui saatel eetriaega, miska jagame nädalavahetuse-tegemiste kõrvale kuulamiseks peategelase austraalia-eestlaslikult tagasihoidliku eluloo.

See postitus kuulub rubriiki eelinfo. Bookmark the püsiviide. Kommentaarid ja trackback-viited on suletud.

Üks kommentaar

  1. Mc006
    Postitanud 2. aprill 2012 14:48 | Püsiviide

    Kärmase küsimuse peale, miks Eestis betoon teid ei tehta oli muhe näha Tinni nägu. Ilmselgelt on see isegi OZi maale välja näha, et mängus pole midagi muud, kui teedeehitajate huvid. Sellist teed, mis läheb katki, saab ju lõputult parandada ning raha tiksub kordades rohkem peale.
    Pansionaadis nimega “maanteamet” ei paista kellelgi peale lõbureiside töö jaoks aega olevat. Jääb vaid loota, et uus boss jõuab veidi ära teha, enne kui järgmine reamees pukki saab.

    Igatahes hea saade ja respect Tinni!

  • Toetajad

    ESF TeaMe Archimedes      Haridus- ja Teadusministeerium