järgmine saade: Jonne Kotta

Kliima soojenemine tekitas Jonne Kottas huvi kliima globaalsete  ja lokaalsete muutuste seoste vastu ning koostööpartnerite otsimine viis ta parimate Austraalia ülikoolideni.
Selle hooaja esimese “Püramiidi tipus” (ETV eetris pühapäeval 05.02.2012 kell 20:00) persooniks on Jonne Kotta – merebioloog, kes on teadurina töötanud muuhulgas Pariisi Loodusmuuseumis, Taani Keskkonnauuringute Instituudis, Turu Ülikoolis ja Stockholmi Ülikoolis. Lisaks mitmekesistele rahvuslikele ja Euroopa Liidu koostöövormidele on Jonnel praegu koos Austraalia okeanograafidega käsil kolmeaastane projekt ja arendamisel uued teadusideed. Seetõttu ta elab ja teeb teadustööd praegu Austraalias, kus uurib rannikumere põhjataimestikku ja seda, millised asjaolud määravad koosluste produktsiooni looduses. [ loe edasi ja täienda Vikipeedias: Jonne Kotta ]

Ilmar Kotta räägib merebioloogia muutustest viimase 40 aasta jooksul, lisaks omadustest ja tegemistest, mis teevad Jonne Kottast tõelise tippteadlase.
Intervjuusid Jonne Kottaga kogunes meil pea kaks tundi – nagu ta ise ütleb tuleb võimsaid laineid vaadates palju häid mõtted ja seda trendi kinnitab kindlasti ka möödunud hooaja saade laine-uurija Tarmo Soomerega (vt saadetäispikad intervjuud). Aga meil on võimalus lisada siia ritta veel üks merebioloog – Jonne isa Ilmar Kotta – ning teha kaugeleulatuvaid antropoloogilisi järeldusi mere mõjust muhedale jutukusele :-)

 

 

 

See postitus kuulub rubriiki eelinfo. Bookmark the püsiviide. Kommentaarid ja trackback-viited on suletud.
  • Toetajad

    ESF TeaMe Archimedes      Haridus- ja Teadusministeerium