küsimused pehmete robotite saate juurde

Neljateistkümnes saade on ETV eetris pühapäeval 05.05.2012 kell 20:00 ning teemaks biorobootika. Kooliõpilastele mõeldud Rohelise kooli viktoriini küsimused on järgmised:

  1. Millisena kirjeldab Tallinna Tehnikaülikooli teadur Mart Anton maailma parimat robotkala?
  2. Millal rakenduvad punased ja millal valged lihased? Milliste „lihaste“ jõul töötab „Püramiidi tipus“ saates demonstreeritud Tallinna Tehnikaülikooli robotkala?
  3. Tal mõlkus meeles lennumasina leiutamine ning ta vaatles lindude lendu, püüdes kirjeldada nende käitumist olenevalt tuulest. Alates aastast 1508 asub ta aga lausa ülevoolava elujõuga vee voolu ja keeriste uurimise juurde. Kuid tema uurimistööde eksaktsed tekstiosad ja geomeetrilised skeemid upuvad võimsate, üleujutusi ja lainekeeriseid kujutavate joonistuse sisse. See on justkui destruktsiooni kui muutumise loomuliku protsessi manifestatsioon. Kellest käib jutt?

Vihjeks õpetajale

Robotit on püüdnud ehitada vaid üksikud noormehed teie klassist, kuid kuidas oleks proovida kätt robotkala loomisel – see tundub millegipärast lihtsam. Kuidas asjad tegelikult on (palju keerulisemad, sest kõike tuleb teha vee all), selgitavad nii insenerihakatistele kui ka kõikidele teistele vägagi arusaadavalt Tallinna Tehnikaülikooli teadlased Maarja Kruusmaa juhtimisel.

See postitus kuulub rubriiki Roheline kool. Bookmark the püsiviide. Kommentaarid ja trackback-viited on suletud.
  • Toetajad

    ESF TeaMe Archimedes      Haridus- ja Teadusministeerium