Hooaja 2013 salvestused algavad

Püramiidi tipus on alustab täpselt täna (ehk 23.08) oma kolmanda hooaja saadete salvestusi. Sedakorda keskendume enam Eesti teadusasutustele ja seal uuritavatele teemadele.

Esimestes saadetes selgitame, kuidas Eesti praegune territoorium lõunapoolkeralt, Antarktika lähedalt oma praegusele kohale sõidutati, kus ja millal tekkisid meie maavarad ja millised on tuleviku ressursid, missugused on laamade triivist tingitud globaalsed protsessid, mis meid kõiki puudutavad. Ehk teemaks on laamtektoonika.

Inimesi huvitab alati, milliseid uusi haiguste diagnoosimise ja ravi võimalusi tänapäeva meditsiin  pakub. Tutvustamegi TTÜ Tehnomeedikumis välja töötatud  neeruasendusravi optilise jälgimise tehnoloogiat ja mitmeid teisi rakendusi. Räägime taimemustritest, kliimamuutustest, dopingust – needki teemad jõuavad lähiajal plaatidele.  Kindlasti tahame ära käia Silicon Valleys.

Huvitavaid teemasid ja saateid on kokku kuusteist, need jõuavad vaataja ette alates 2013.a jaanuarist.

Saatejuhtide seas on toimunud taas muutus: Neeme Raua kõrval juhib uuel hooajal saateid Astrid Kannel. Kord Neemega vesteldes oli Astrid tunnistanud, et temagi unistus on teha teles teadussaadet…. Astrid on ERR-i uudisteankur ja  vaatajaile tuntud kui välispoliitikasaadete juht. Neeme Raua ettepanek kutsuda Püramiidi teiseks saatejuhiks Astrid oli meeskonnale mõnevõrra üllatav, kuid seda ainult hetkeks: nimelt selgus, et Astrid oli ülikooli astudes kaua kaalunud, kas sukelduda teadusesse või õppida ajakirjanikuks. Ja kuigi tookord langes kaalukauss ajakirjanduse kasuks, on tal huvi teaduse vastu alles. Ta on  teaduses toimuvaga kursis, ja tal on kõige kohta oma arvamus!

See postitus kuulub rubriiki Püramiidi tipus. Bookmark the püsiviide. Kommentaarid ja trackback-viited on suletud.
  • Toetajad

    ESF TeaMe Archimedes      Haridus- ja Teadusministeerium